כל מה שרציתם לדעת על קורס גישור - סטודנט גרופ

כל מה שרציתם לדעת על קורס גישור

אם התלבטתם בין לימודי תואר ראשון לבין לימודי תעודה ואפילו כבר יש לכם מקצוע ואתם רוצים להרחיב אופקים, כדי לכם לשקול בחיוב קורס גישור. מקצוע הגישור הפך להיות אחד המקצועות המבוקשים ביותר כיום.

זה לא רק משום שרבים רוצים להימנע מקרבות משפטיים עקובים מדם שיכולים להתגלגל שנים בבתי משפט וערעורים, אלא גם מכיוון שהיום גישור זוהי הדרך העדיפה לפתור בעיות ומחלוקות בתוך ארגונים וחברות בלי "להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה".

לצד קורסי גישור המתקיימים במוסדות האקדמאיים או מכללות פרטיות ומהווים לימודי תעודה לכל דבר ועניין, ניתן גם ללמוד קורסי גישור אצל מגשרים פרטיים או חברות גישור.

חשוב לדעת: יש לוודא כי הקורס אותו אתם מבקשים ללמד נסמך על העקרונות של "ועדת גדות". זהו דו"ח אשר קבע את ההמלצות המוכרות כיום בנוגע לכישורים והניסיון הנדרשים מהמגשרים אשר יכולים להיכלל ברשימת המגשרים המומלצת מטעם בתי המשפט.

קראו גם – קורסים רלוונטיים למי שנמצא בבידוד ורוצה ללמוד מקצוע חדש

כיצד מתנהל קורס הגישור, מהן דרישות הקדם?

אלו הם בדרך כלל לימודי תעודה סטנדרטיים המתקיימים במשך כמה חודשים בהתאם לתוכנית אותה מעדיף הסטודנט (מספר המפגשים, לימודי בוקר או ערב וכו') והיקפם כ-60 שעות לימודים אקדמאיות. מכיוון שמדובר כאמור בתחום מבוקש למדי, המחזורים נפתחים על בסיס חודשי ולעיתים גם לעיתים קרובות יותר.

יש לשים לב כי במקומות מסוימים כגון באוניברסיטת תל אביב המשתתפים חייבים להיות בעלי תואר ראשון או קרובים לסיום התואר הראשון שלהם. לרוב נדרשת גם חובת נוכחות גבוהה יחסית של 80% לפחות.

מה לומדים בקורס גישור?

הסילבוס של כל קורס משתנה כמובן, אך יש כמה נושאי ליבה בסיסיים שאותם אפשר למצוא בכל הקורסים או ברובם המוחלט:

  • רקע: מהו תפקידו של המגשר
  • הגישור ככלי ליישוב סכסוכים והיבטיו המשפטיים
  • "שפת" הגישור
  • עקרונות מנחים בגישור ושלבי הגישור
  • הכרת קונפליקטים מסוגים שונים ואופי הטיפול בהם
  • מיומנות הנדרשות מן המגשר: הקשבה, זיהוי אינטרסים, מתן אופציות, כתיבת הסכם וכו'
  • שיטות נוספות ליישוב סכסוכים

בנוסף לכך, חלק מהמקומות מעבירים גם קורסים נוספים בעלי התמחות ספציפית כגון גישור משפחתי. יש להביא בחשבון כי  קורסים אלו הם לעיתים תובעניים לא פחות מהקורסים הבסיסיים מבחינת היקף השעות.

פרקטיקום (תוכנית התנסות מעשית)

חלק גדול מהקורסים בגישור הם תיאורטיים ברובם וגם הצד המעשי מסתכם בניתוח של מקרים וסימולציות מוגבלות. מי שרוצה לצבור ידע נוסף בדרך כלל פונה לקורסי השלמה המכונים "פרקטיקום". בקורסים אלו המטרה היא להשתמש באופן פעיל בכמה מפגשי גישור ולהיות צופה מהצד במפגשים נוספים. הפרקטיקום עשויים להיות תנאי סף למוסדות שונים המחפשים מגשרים.

דרישות הסף לפרקטיקום עצמו הן לימוד קורס גישור בסיסי. לעיתים תידרש גם המלצה וריאיון אישי, במיוחד אם הקורס מוצג כיוקרתי.

הלימודים מתקיימים לרוב בקבוצות קטנות כדי לשמור על האפקטיביות של ההתנסות המעשית.

היכן אפשר לעבוד כמגשר?

מגשרים רבים בוחרים לפתוח עסק משלהם, ולעיתים יש היגיון גם בפתיחת קליניקה שבאמצעותה קל ליצור אווירה רגועה ואובייקטיבית שיש לה אפקט חיובי על הליך הגישור. לצד זאת, אחרים בוחרים לעבוד כשכירים בתחום במרכזי גישור או במשרדי עורכי דין וייעוץ משפטי המספקים בין היתר גם שירותי גישור.